0 Menu

Tacos al Pastor

Ingredience
2 kg vepřové pečeně / kýty

Marinade
2 ks sušené chilli papričky Ancho (namočíme do horké vody, dokud nezměknou)
1 ks sušené chilli papričky Guajillo (namočíme do horké vody, dokud nezměknou)
50 g čerstvého ananasu
1/2 cibule
1 ks chilli papričky Chipotle (v Adobo omáčce)
15 ml Chipotle Adobo omáčky
15 ml vinného octa
5 stroužků česneku
15 g sůl
20 g skořice
7 g Mexican Oregano
100 g Achiote paste


Maso naložíme do marinády a necháme v lednici uležet asi 8 hodin.
Všechny ingredience rozmixujeme na marinádu.
Maso nakrájíme na cca 3 cm proužky.
Na pánvi si lehce orestujeme ananas.
Předehřejeme troubu na 150° a necháme maso péct asi 3,5 hodiny.
Servírujeme na kukuřičné tortilly o velikosti 5“.
Ozdobíme pokrájenou cibulkou, koriandrem, restovanými kostičkami ananasu a nakonec doladíme oblíbenou salsou a kouskem limety.